Over Ons

De geschiedenis

 

Grootvader Govert Vanderfeesten afkomstig uit België startte in 1910 in Weert een bierbottelarij. Dit hield in dat hij fusten bier betrok van Bierbrouwerij “Van Vollenhovense Bierbrouwerijen“. Van deze fusten werden hoofdzakelijk flessen bier afgevuld en verkocht aan de toenmalige cafés. Het vervoer van deze bieren vond plaats met paard en wagen. Deze zogenaamde drankenhandel geschiedde vanuit het pand aan het Bassin te Weert (nu Café Zaal Beatrix). In dit pand werd ook door Govert het café gesticht met later hieraan verbonden een danszaal.

 

Vlak voor de tweede wereldoorlog, in 1938, nam Giel Vanderfeesten de drankenhandel van zijn vader Govert over. Hij kreeg tevens het agentschap van De Wertha Brouwerij. Ook begon Giel een fabriekje in het produceren van frisdranken onder het merk Ekla Frisdranken. Het bedrijf was gevestigd in de Molenstaat bij het huidige horecabedrijf De Munt.

giel

In de vijftigerjaren heeft Giel samen met andere frisdrankproducenten in Nederland het huidige nog bestaande ‘Frisdranken Industrie Vrumona’ opgericht (er kwamen merken van frisdranken nl. Sisi vruchten limonade, Pepsi Cola, Seven-up, Royal-Club enz. ) waarvan Giel grootaandeelhouder was. Het bedrijf Vrumona is in de 60 jaren verkocht aan Heineken Bierbrouwerijen.

 

In de 60-70 jaren namen Fred en John Vanderfeesten het bedrijf over van Giel. In 1977 stapte Fred eruit en John ging alleen met zijn echtgenote Truus verder. Er werd verhuisd van een kippenschuur in Swartbroek naar het huidige pand op Boshoven. Er werd daar ook gestart met een grote slijterij. Aan deze activiteiten werd in 80-jaren een verhuurbedrijf toegevoegd zodat het bedrijf bestond uit 3 peilers nl. de drankengroothandel, de slijterij en het verhuurbedrijf.

 

In 2001 heeft Guido Vanderfeesten het bedrijf overgenomen en hij voert de directie samen met zijn echtgenote Marianne.